Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Múzeumok képes leírás - Makett.tlap.hu
részletek »

Múzeumok - Makett.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: makett.tlap.hu » Múzeumok
Keresés
Találatok száma - 4 db
Hadtörténeti Intézet és Múzeum

Hadtörténeti Intézet és Múzeum

Budapest egyik legfrekventáltabb helyén, a külföldi és hazai turisták által sűrűn látogatott Budai Vár északnyugati sarkán található a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum impozáns épülete. A Hadtörténeti Intézet és Múzeum alaprendeleteséből fakadó feladata a magyar és a kapcsolódó egyetemes hadtörténelem tárgyi emlékeinek kutatása, feltérképezése, feltárása, rendszerezése itthon és külföldön egyaránt, szoros együttműködésben a helyi múzeumokkal, szervekkel.

Mini-Magyarország makett park

Mini-Magyarország makett park

Az ászári Mini-skanzen a tájház melletti téren várja az érdeklődőket, maketteken keresztül bemutatva a Dunántúl népi építészetét. A közel 1500 négyzetméteres zöld területen huszonkét épület - lakóházak, szélmalom, kovácsműhely, templom - kicsinyített mása kapott helyet.

Miniatűr valóság

Miniatűr valóság

A Hármashatár-hegy legtetején, gyönyörű természeti környezetben található a a Budapesti Modell- és Makett múzeum . Megtekinthetők itt többek között történelmi vitorlás hajók, régebbi és jelenkori autócsodák, repülőgéptípusok, valamint különböző diorámák is: ezeken csatajeleneteket, a régmúlt és közelmúlt harci járműveit, apró, élethű katonafigurákat csodálhatnak meg a vendégek.

Történelmi modellvasút kiállítás

Történelmi modellvasút kiállítás

Az egykori közös magyar-osztrák Déli Vasútnak állítanak emléket a Semmering és a Zala terepasztalok. A világon ez az egyetlen hegyi- vasút-terepasztal, amely szemlélteti a magasságbeli különbséget, és valamennyi műtárgyat teljes hűséggel mutat be. A Zala terepasztal két, egymással összeépített fő egységből áll. A zalai vonalak pályaudvarai, illetve állomásai: Nagykanizsa, Zalaegerszeg, Zalaszentiván, Zalaszentiván-Kisfaludpuszta, Zalalövő, Őriszentpéter, Keszthely, Badacsonytomaj, Pannonhalma, Sümeg. A csarnok közepén végigfut a Nürnberg elnevezésű terepasztal, amely a Schwarzwaldot (Fekete erdőt), Nürnberget, Szász Svájcot és egy közép-európai stílusú várost modellez. A Fekete erdőben és Nürnbergben téli, havas vidéken, míg a terep többi részén őszi tájon futnak a vonatok.

Tuti menü