Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Makett repülők képes leírás - Makett.tlap.hu
részletek »

Makett repülők - Makett.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: makett.tlap.hu » Makett repülők
Keresés
Találatok száma - 10 db
Albatros

Albatros

A makettezés szeretetét katona nagybátyám 'ültette belém' még kiskoromban. Végzettségem informatikus mérnök, így a weboldalkészítés nem áll messze tőlem, és az internet számomra az első számú forrássá, kapcsolattartó eszközzé is vált a makettezésben. A 90-es évek végére az internetnek köszönhetően rengeteg profin elkészített makettet láttam, és tudtam, hogy ha azokhoz hasonlót szeretnék készíteni, sokat kell fejlődnöm. Sok gondolkodás és próbálgatás után ekkor készítettem az első ma is vállalható szintű maketteket. 1999 óta már versenyekre is elvittem a munkáim.

Fokker

Fokker

A német Revell 2002-ben adta ki eme I. világháborús vadászgépet. A makett hossza 15,2 cm, szélessége 19,3 cm. Az öntőkeretek elfogadható minőségűek, a matricák szépek. Kétféle festési mód közül választhatunk, ha dobozból akarjuk megépíteni a kitet. Az egyik Oliver Freiherr von Beaulieu-Marcona repülőjének (a dobozon is látható) piros-kék festése, a másik egy szinte teljesen fehér festés (ez szerintem nem néz ki jól).

Gcart Makett

Gcart Makett

A makettezés nem küzdősport. A döntő többség nem azért készíti, gyűjti a maketteket, hogy más elvárásainak megfeleljen. Ezért az egész makettezésre vonatkoztatva fogadjuk el érvényesnek: ha valaki, az önmaga által felállított mércét eléri, és ez a színvonal megfelel neki, tartsuk mindig tiszteletben! Amikor hétvégén kimegyünk a zöldbe biciklizni, mindenki a Tour de France sárga trikójára gondol? Amikor szombat délután a hegyekben túrázunk, mindenkinek a Mount Everest meghódítása jár az eszében? A hétvégi csónakázás közben mindenki előtt az olimpia dobogó dicsfénye lebeg? Nem valószínű.

Hun Kits makett

Hun Kits makett

A Makettinfo fórumán 2006-ban indult egy topic, célja a 2007-es Mosonmagyaróvári versenyre magyar felségjelű repülőgépek építése. Később felmerült az ötlet, hogy az elkészült maketteket legalább virtuálisan egyben kellene tartani. Ezt szeretném kibővíteni és minden elkészült magyar felségjelű makettet bemutatni, méretaránytól függetlenül. Az oldal további célja, hogy minden segítséget megadjon a magyar maketteket építőknek.

Kistee Hungary Tibcsi honlapja

Kistee Hungary Tibcsi honlapja

Ha a repülés barátja vagy (akár elméletben, akár gyakorlatban), vagy csak egyszerűen érdekel a téma, akkor itt a helyed. Ha még mindezen felül makettépítéssel is foglalkozol, akkor különösen szívesen látott vendég vagy itt nálam. Magamról annyit, hogy szabadidőmben modern és kevésbé modern repülőgépek (ill. azok makettváltozatainak) építésével foglalkozom.

Messerschmitt Bf-109E

Messerschmitt Bf-109E

Többféle makettet építettem már, nekem legjobban a repülők tetszettek meg. Összeraktam már egy angol Spitfire vadászgépet, így már régóta vágytam a híres repülő szintén híres vetélytársára, a német Messerschmittre. A kiválasztott makettet a távol-keleti Academy gyártja, kitűnő minőségben. Négy festési mód közül választhatunk. A matricák (bár sok rosszat hallottam az Academy matricalapjairól) jónak mondhatóak. A legendás Heinz Bar és Helmut Wick 2-2 repülőjéről kapjuk a matricákat. A makett alkatrészei szépen lettek kiöntve, a panelvonalak is jók. A tervrajz szerint 15 féle festék szükséges hozzá, ezeknek egy részét szereztem csak be a Revelltől és a Humbroltól.

Pap László makettes oldala

Pap László makettes oldala

Makettezéssel először alsós iskolás koromban kezdtem el foglalkozni. Akkoriban a helyi búcsúban vásároltam meg makettjeimet, és ragasztottam össze kicsit felületesen. Ezek a repülők rendszerint tiszavirág életűek voltak, hisz a lakásunkban uralkodó rendkívül viharos időjárás nem kedvezett a gépeknek, melyek így vagy úgy pár napon belül valamilyen katasztrófa áldozatául estek.

Repülő makettezés tippek trükkök

Repülő makettezés tippek trükkök

Bizonyára, sokan kerültek már abba a helyzetbe, hogy az elkészült makettjük far-nehéz lett, és egy olyan pózban áll meg a polcon, mintha csak fel akarna szállni, orral felfelé az égnek. Ezen blog létrejötte számomra azért volt fontos, hogy a repülőmakettezésben még kezdő barátaimat, -mint amilyen szintű vagyok én is- általam ismert és bevált taktikákkal és ötletekkel segítsem. Remélem javára válik majd e blog sokak számára!

Repülőgépek makettből

Repülőgépek makettből

A makettek között láthatók 1930-as, és 1940-es évek repülőgép típusai, II. Világháborús többmotoros bombázógépek, harci és felderítő repülők, bombázógépek, vadászgépek. Láthatók a II. Világháborúban a Magyar Légierő által használt repülőgép típusok, továbbá a sugárhajtású korszak repülőgépei is.

Hirdetés
Shopline repülős makettek

Shopline repülős makettek

Magyarország piacvezető ár-összehasonlító oldala, egyben online vásárlási kalauza, amely 2004 óta több millió vásárlásban segítette már a felhasználókat és a boltokat. Az Árukereső. hu nem webáruház, hanem azok ajánlatait összegyűjtő weboldal. Látogatói jelenleg 1 316 webáruház, 3 950 000 terméke közül válogathatnak az oldalon.

Tuti menü