Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Makett linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Makett képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: makett.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 91 db
1943 - Valahol afrikában

1943 - Valahol afrikában

Régóta játszottam a gondolattal, hogy belefogok egy dioráma készítésébe. Kiállításokon szemet gyönyörködtető munkákat láttam és próbára akartam tenni magam. Az ötlet hamar körvonalazódott bennem. Volt otthon egy Dragon féle Német afrikai pihenő egység a háttérben egy Kübelwagen-el. Gyorsan szereztem hát egy Italeri Volkswagen 82-es Kübelwagent is. Hazaérve rögtön az jutott az eszembe, hogy egy 4 férőhelyes kocsiba hogy fér el 6 ember. Így röpke 1 hét alatt szereztem még egy Kübelt.

A Haditengerészetünk emlékei kiállítás és megnyitója

A Haditengerészetünk emlékei kiállítás és megnyitója

Ismét Pásztor Róbert tagtársunk jóvoltából került fel egy új videó. A 'A Haditengerészetünk emlékei kiállítás és megnyitója' egyesületünk eddigi legnagyobb hajózástörténeti kiállítását és annak megnyitóját - ami Dr. Balogh Tamás: A 'piros-fehér-piros' a Sárga-tengeren - A Kaiserin Elisabeth cirkáló története című könyvének a bemutatója is volt - ismerteti.

Adóba László - Diódráma építés

Adóba László - Diódráma építés

A statisztikák szerint Adóba László dioráma építő könyvsorozatának első és második kötetéről szóló összefoglalóim komoly olvasottságra tettek szert. Azt hiszem, nem véletlenül, én pedig örülök, hogy legalább ilyen szerény módon támogathatom az utóbbi évek egyik legdicséretesebb makettező vállalkozását.

Ajándéktárgyak, hajómodellek

Ajándéktárgyak, hajómodellek

A Szentendrei úton, a Flóriántól kifelé, a Mozaik utcai felüljáró után jobbra 400 méterre található az üzletünk. Közvetlenül az útról nyílik vöröstéglás épületünk. (Telephelyünk mögött található az Auchan áruház). Parkolni a bolt előtt a járdán lehet. Kérjük, hogy ne a járdán, hanem az üzletünk mindkét oldalán lévő udvarban parkírozzanak!

Albatros

Albatros

A makettezés szeretetét katona nagybátyám 'ültette belém' még kiskoromban. Végzettségem informatikus mérnök, így a weboldalkészítés nem áll messze tőlem, és az internet számomra az első számú forrássá, kapcsolattartó eszközzé is vált a makettezésben. A 90-es évek végére az internetnek köszönhetően rengeteg profin elkészített makettet láttam, és tudtam, hogy ha azokhoz hasonlót szeretnék készíteni, sokat kell fejlődnöm. Sok gondolkodás és próbálgatás után ekkor készítettem az első ma is vállalható szintű maketteket. 1999 óta már versenyekre is elvittem a munkáim.

Alien figurák

Alien figurák

Az Alien Collectible Bust, mely minden kétséget kizárólag az eddig készült legszebb Alien szobrocska lesz, ha 2008. harmadik negyedévében megjelenik a Hot Toys által. Karcsú talpazat, sudár alkat, dögös banánfej. 30cm magas és vélhetően baromi drága lesz. Elkezdődött a hatalmas tavaszi készlet feltöltés a Holdfényteamnél, melynek keretében az elkövetkező hetekben több száz új termék érkezik, és bőven akad benne Alien és Predator is!

Angol nyelvű makett könyv

Angol nyelvű makett könyv

A DOM Publishers legutóbbi könyve csak első pillantásra tűnik nehéz olvasmánynak. A közel ezer oldalas, kétkötetes, angol nyelvű kiadvány a különféle építészeti makettek és modellek készítését mutatja be számos elismert építész, illetve építésziroda munkásságán keresztül. A több száz oldalnyi színes felvételt látva szinte azonnal kedvünk támad fúrni, faragni, kartonpapírt és műfüvet ragasztgatni. Persze, azért a munka nagy részét jobb, ha meghagyjuk a profiknak: ők még egy szelet penészes sajtból is képesek házat építeni'.

Aranysas magazin

Aranysas magazin

A Magyar Légierő történetében öt olyan vadászgéptípus volt, amelyek drámai változást hoztak a pilóták és az üzemeltető állomány részére. Az első kettő a Re-2000 Héja és a Me-109-es, amelyekkel a nagy teljesítményű, hatalmas légcsavarokkal, behúzható futóművekkel, nagy sebességgel, erős fegyverzettel és rádióval ellátott vadászgépek korszakába lépett a légierő állomány.

Autómakett Webáruház

Autómakett Webáruház

Lehetőség van a megvásárolt vagy megvásárolni szánt autó és motor makettek elkészítésére. Ez minden esetben egyedi megállapodás alapján történik, de előre meghatározott keretek között. Az elkészítés ideje, részletgazdasága nagyban függ az eredeti makett minőségétől, a hozzá megvásárolt kiegészítőktől és a megállapodásban rögzített elkészítési szinttől. Az elkészítés minden esetben, profi minőségben, profi anyagok felhasználásával a makett méretaránynak megfelelő lehetőségek között történik. Az elkészítendő makett lehet hozott vagy itt a web shopban vásárolt is.

Hirdetés
Autós makett kiállítás

Autós makett kiállítás

Immár II. Alkalommal rendezhetjük meg az autó modell és makett kiállítást. Annyi a változás, hogy gondolunk az ünnepekre, mint mikulás és karácsony. Egy kis vásárral is egybekötjük a kiállítást. Reméljük megint sok látogatót illetve vásárlót csalogatunk be a Balassi Bálint Megyei Könyvtárba

Az első Märklin-mozdony

Az első Märklin-mozdony

Az első Märklin-mozdony, a Gólyaláb, az első állomásépület-makett és közel háromszáz játékvasútmodell látható a fővárosi Közlekedési Múzeum kiállításán. A százötven éves Märklin cég modellvasút-gyűjteményét ritkán láthatja a közönség - ezúttal január 24-ig látogatható a tárlat. A Märklin különböző korszakaiból származó vasútmodelleket vitrinekben és három működő terepasztalon mutatják be. A modellek zömében a múzeum vasúti gyűjteményéből származnak, de magángyűjtők is bemutatják féltve őrzött darabjaikat. Az 1920-as évektől 1954-ig szinte az összes klasszikus 0-ás nyomtávú mozdony és vasúti kocsi is szerepel a kiállításon. A kiemelkedő darabok között szerepel az első Märklin-mozdony, az 1890-es Gólyaláb, a Krokodil, amely a svájci vasút világhírű villanymozdonymodellje, valamint a Commodore Vanderbilt, az amerikai áramvonalas korszak képviselője. Bemutatják az első állomásépület makettjét is, amely az 1900-as évek elejéről származik.

Budapesten a botrányalkotás

Budapesten a botrányalkotás

Az Entropát idén januári brüsszeli kiállításakor Bulgária ragaszkodott ahhoz, hogy az országot guggoló illemhelyként ábrázoló modult fekete vászonnal takarják le, Szlovákia amiatt tiltakozott, hogy magyar nemzeti színű szalaggal átkötött szalámiként mutassák be, Václav Klaus cseh elnök pedig bírálta az euroszkeptikus és környezetvédő-ellenes megjegyzéseket is tartalmazó mű 'sértő és kétértelmű' üzeneteit.

Byg Computer & modell

Byg Computer & modell

Vállalkozásunk családi vállalkozás, mely 1992-ben alakult. 1997. decembere óta foglalkozunk vasútmodellekkel, ám a családban a vasút szeretete, és a modellvasutas tradíció csaknem fél évszázados. Induláskor a magyar gyártók termékeit forgalmaztuk, majd 1998. márciusától az importőrökkel történő kapcsolatfelvétel után megjelentek az európai modellgyártók termékei is kínálatunkban. Azóta a választék folyamatosan bővül. A forgalmazás mellett javítással, szaktanácsadással, valamint terepasztal és dioráma készítéssel is foglalkozunk.

Debreceni Makettező Klub

Debreceni Makettező Klub

A Debreceni Makettező Klub története 1978-ig nyúlik vissza. 1978-ban november 16. és 30. között megrendezett első hazai nyilvános makett versenyen meghirdetett összes kategóriában két debreceni versenyző (Borsody Tibor és Buday László) vitte el az első helyeket. Ekkor fogalmazódott meg bennük az a gondolat, hogy az akkori Mhsz keretein belül Debrecenben is létrehozzanak egy makettező-modellező szakosztályt. A terveket tettek követték 1978 végén már voltak találkozók, az 'igazi' alapító gyűlésre 1979. január 7-én került sor, 30 fő részvételével megalakult a Mhsz Debrecen Városi Modellező Klub Makettező Szakosztálya, melynek vezetője Buday László lett. A szakosztály a repülő, harcjármű, hajó és vasútmodellező ágazatokat foglalta magában, nem sokkal később a vasútmodellezők kiváltak és saját klubot alakítottak. Ekkor az országban még csak egyetlen egy klub működött (Repülés Baráti Köre), így a debreceni makettezők az országban másodikként, vidéken elsőként alapítottak klubot. Aktív klubélet volt jellemző a kezdeti időkben, az állandó taglétszám 34-40 fő között mozgott.

Diablo 2006  makettek

Diablo 2006 makettek

Az Akcios webáruház csapata 15 éves kereskedelmi tapasztalattal rendelkezik. Magánvállalkozásból előbb Betéti társasággá majd ezt követően Kft-vé alakultunk. Reklámozással és értékesítéssel foglalkozunk. Kiterjedt üzletkötő hálózatunk főként Budapesten, de az egész ország területén is megtalálható. Webáruházon keresztüli értékesítéseinket 2006 tavaszán indítottuk és azóta is dinamikusan fejlesztjük. Cégünk a Diablo 2006 Kft. mindent megtesz, hogy a partnerei elégedettségét kivívja.

Egyedi modell és makett gyártás

Egyedi modell és makett gyártás

Hihetetlen, de igaz, hogy a mai - számítógépekkel zsúfolt - világban még mindig nagy szerepet játszanak a makettek. Ezek az impozáns modellek jobban felkeltik a befektetők és laikusok érdeklődését egyaránt, mint egy-egy realisztikus számítógépes terv. Sokszor a kivitelezésben is segít a kézzel fogható makett. Minél nagyobb, bonyolultabb, átláthatatlanabb egy-egy kiviteli terv, annál fontosabb, hogy makett készüljön. És természetesen nem elhanyagolható a makettben rejlő reklámlehetőség sem.

Először szervez nemzetközi építészeti modell fesztivált a KÉK

Először szervez nemzetközi építészeti modell fesztivált a KÉK

November 7-9. között rendezik meg a Kortárs Építészeti Központban az I. Nemzetközi Építészeti Modell Fesztivált, amely során száz európai építésziroda száz pályázatra elkészített makettjét állítják ki.

Tuti menü