Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hírek, kapcsolódó írások képes leírás - Makett.tlap.hu
részletek »

Hírek, kapcsolódó írások - Makett.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: makett.tlap.hu » Hírek, kapcsolódó írások
Keresés
Találatok száma - 7 db
Az első Märklin-mozdony

Az első Märklin-mozdony

Az első Märklin-mozdony, a Gólyaláb, az első állomásépület-makett és közel háromszáz játékvasútmodell látható a fővárosi Közlekedési Múzeum kiállításán. A százötven éves Märklin cég modellvasút-gyűjteményét ritkán láthatja a közönség - ezúttal január 24-ig látogatható a tárlat. A Märklin különböző korszakaiból származó vasútmodelleket vitrinekben és három működő terepasztalon mutatják be. A modellek zömében a múzeum vasúti gyűjteményéből származnak, de magángyűjtők is bemutatják féltve őrzött darabjaikat. Az 1920-as évektől 1954-ig szinte az összes klasszikus 0-ás nyomtávú mozdony és vasúti kocsi is szerepel a kiállításon. A kiemelkedő darabok között szerepel az első Märklin-mozdony, az 1890-es Gólyaláb, a Krokodil, amely a svájci vasút világhírű villanymozdonymodellje, valamint a Commodore Vanderbilt, az amerikai áramvonalas korszak képviselője. Bemutatják az első állomásépület makettjét is, amely az 1900-as évek elejéről származik.

Budapesten a botrányalkotás

Budapesten a botrányalkotás

Az Entropát idén januári brüsszeli kiállításakor Bulgária ragaszkodott ahhoz, hogy az országot guggoló illemhelyként ábrázoló modult fekete vászonnal takarják le, Szlovákia amiatt tiltakozott, hogy magyar nemzeti színű szalaggal átkötött szalámiként mutassák be, Václav Klaus cseh elnök pedig bírálta az euroszkeptikus és környezetvédő-ellenes megjegyzéseket is tartalmazó mű 'sértő és kétértelmű' üzeneteit.

Férfias hobbi: makettezés

Férfias hobbi: makettezés

Antikváriumunk folyamatosan cserélődő kínálatában megtalálhatják a régi idők katonai makettjeit. Online boltunk kínálatát rendszeresen frissítjük, hogy látogatóink folyamatosan értesülhessenek új szerzeményeinkről, amelyek között igazi ritkaságok is felfedezhetők.

Hajból készít maketteket!

Hajból készít maketteket!

Egy kínai fodrász női hajból készít maketteket, kuncsaftjai levágott haját megmossa, megszárítja, és kész az építőanyag. Huang Hszin fodrászként dolgozik és él Pekingben mintegy tíz éve. Új hobbija, hogy női hajból készít maketteket. Elkészítette a Tienanmen téri híres toronykaput, amely 60 cm magas, 84 cm hosszú, 32 cm széles, és tizenegy kiló haj kellett hozzá. De megcsinálta női hajból a Madárfészek nevű olimpiai stadiont, valamint több gyerekjátékot is. Hogy miért női hajból? Mert az puhább, selymesebb.

Makettinfo makettezők rendelkezésére

Makettinfo makettezők rendelkezésére

Az oldalt Takács Zoltán hozta létre 2001-ben. Kezdetben ingyenes tárhelyen működött, majd hála Xanco közbenjárásának lehetőség nyílt az oldalt a Kandó szerverén elhelyezni, ahol jelenleg is üzemel. A szerkesztésbe később 2002 végén bekapcsolódott Radics Péter is, aki az oldal előző és jelenlegi külsőjét hozta létre. Hála az egyre olcsóbb váló digitális fotózásnak, 2003 végén megindultak a képes verseny beszámolók, ami által az oldalt elkezdett nőni terebélyesedni. 2004-ben Mekett elkészült a fórummal, így már meg lehetett osztani az ötleteket is. Az oldal egyre ismertebbé vált a magyar makettezők közt, és ennek hála egyre sűrűbben kerültek fel frissítések. 2005 végére az oldal kinőtte előző külsőjét és elkezdődtek a megújulás munkálatai, valamint megalakult a Makettinfo Online Klub. A Makettinfo 2006 áprilisában megújult, barátságosabb külsővel állt a makettezők rendelkezésére.

Modellezni pedig kell

Modellezni pedig kell

A makett szóról játékrepülőgépre, -harckocsira, -vasútra asszociálunk. Többnyire valamilyen bonszai dísztárgyra, miniatűr játékra, kicsinyített bigyóra. Effélékkel nem találkozhatunk az első építészeti modellfesztiválon, de gondolatgazdag architektúrákkal és a makettezés csúcsaival igen.

Parányi szépség

Parányi szépség

Minden motoros szereti magát körülvenni a motorozáshoz kapcsolódó dolgokkal. A motoros témájú képernyőháttér, -kímélő vagy éppen poszterek a lakásban azonban gyerekjátéknak tekinthetők ehhez a dísztárgyhoz képest.

Tuti menü